Cîțu: Nu există niciun argument astăzi pentru a schimba sistemul fiscal

Premierul interimar Florin Cîțu susține că nu există niciun argument pentru a schimba sistemul fiscal, așa cum a solicitat PSD în timpul negocierilor cu PNL. Nici PSD nu l-a implementat când a fost la guvernare, a adăugat Cîțu.

Declarațiile au fost sâmbătă înaintea discuțiilor dintre reprezentanții PNL și PSD.

Nu există niciun argument astăzi de a schimba sistemul fiscal și, repet, acest sistem fiscal pe care îl propune astăzi PSD a fost în programul de guvernare 2017-2019 și nu s-a implementat ceea ce mie îmi spune că nu se dorește… Nu văd de ce astăzi trebuie să revenim asupra lor dacă nu au fost aplicate în timpul guvernării PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Discuții sunt și despre creșterea pensiilor. Trebuie să fie un sistem sustenabil, vom căuta surse de finanțare, dar nu prin majorări de taxe, a explicat Florin Cîțu.

Premierul interimar a mai spus că nu știe dacă PNRR poate fi renegociat, așa cum a solicitat PSD.

Eu știu că nu, dacă PSD are influență la Comisia Europeană, vom vedea”, a adăugat Florin Cîțu.

Echipele de la PSD și PNL negociază sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

3 COMENTARII

  1. Mai multi manifestanti #Rezist s-au strans sambata seara in Piata Victoriei pentru a protesta fata de aducerea PSD-ului la guvernare. Protestatarii l-au asemanat pe Florin Citu cu Liviu Dragnea.
    ”Printre manifestanti s-a aflat si maratonistul Andrei Rosu, unul dintre cei mai activi protestatari din februarie 2017, cand Guvernul Grindeanu a emis OUG 13.” „Daca refac USL, practic ne intoarcem la dictatura. Pun la loc ce am castigat noi in trei ani, iesind contra PSD-ului. PNL a ajuns pe mana mafiei, acum se aliaza cu PSD-ul. Revenim in strada. PNL s-a intors impotriva romanilor, pare o lovitura de stat, noi am votat ceva si ei fac alianta cu PSD”, a declarat un alt protestatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole