Cîțu: „Nu plafonăm prețul la energie”. Se anunță în schimb compensații pentru anumite categorii de consumatori

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul nu va plafona prețurile de pe piața energiei. El a recunoscut că statul nu are soluții pe termen scurt pentru a opri creșterea prețurilor și că nu se ia în calcul plafonarea tarifelor.

Șeful Guvernului a vorbit despre soluția pe termen mediu care poate fi independența energetică a României.

Soluția nu poate să vină doar de la premier, spun de la bun început că nu vom interveni pentru a plafona prețurile… Problema noastră este că trebuie să producem energie, nu producem cât avem nevoie… Eu sunt gata să-mi asum acest obiectiv, este clar că avem nevoie de independența energetică a României. Suntem dependenți de prețurile din UE, în Spania prețurile s-au triplat…. Trebuie să creștem capacitatea de producție, avem proiecte în derulare, este un obiectiv pe termen mediu, dar trebuie să rezolvam pe termen scurt”, a explicat, marți, prim-ministrul Florin Cîțu.

În ceea ce privește prețurile din iarna care se apropie, premierul a declarat că se analizează varianta compensării unei părți din factură și a avertizat companiile să nu crească în mod artificial prețurile.

„Este vorba despre soluția pe care am propus-o, de a compensa o parte din factura pentru consumul din această iarnă, trebuie să găsim forma finală cât mai repede… Trebuie să le explicăm oamenilor ce s-a întâmplat… Dacă se încearcă transferul unor ineficiențe ale companiilor de stat în factura populației, vom lua cele mai dure măsuri”, a avertizat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a vorbit și despre legea consumatorului vulnerabil și i-a atacat pe politicienii care nu au făcut nimic pentru a și asuma proiectul. Printre cei nominalizați este și președintele PNL, Ludovic Orban, care ocupă și fotoliul de președinte al Camerei Deputaților.

„Avem legea consumatorului vulnerabil, este o lege de prin 2012, până la acest Guvern nici un guvern nu a avut curajul să își asume această lege, acum văd că sunt tot felul de curajoși de la toate partidele… Nici un președinte de la Camera Deputaților sau de la Senat, nici un lider politic nu a zis că trebuie să avem o sesiune specială”, a precizat Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute marți în timpul unei ședințe convocate de premierul Florin Cîțu pe tema facturilor la energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...