Cîţu promite deblocarea urgentă a legii offshore, care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, joi, că proiectul legii offshore, care urmează să fie depus în Parlament, va fi adoptat în procedură de urgenţă, pentru că este un act normativ necesar, agreat în coaliţia de guvernare.

„Va fi în procedură de urgenţă. Proiectul este agreat în coaliţie. Va trece foarte rapid. Este nevoie de acest proiect, nu e nicio problemă”, a afirmat Cîţu, la Senat.

El a adăugat că există o companie care poate începe imediat exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră şi altele care trebuie să investească şi apoi să înceapă exploatarea.

Florin Cîţu a precizat că nu a văzut forma finală a proiectului.

„Nu am văzut forma care vine mâine (vineri) în Parlamentul României”, a menţionat preşedintele Senatului.

Legea offshore a creat controverse de-al lungul timpului, după ce în 2018 Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD,  a inițiat și susținut o inițiativă legislativă care a devenit lege și a îngreunat demararea exploatării gazului din Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...