Cîțu respinge propunerea PSD privind TVA zero la alimente. Explicația liderului PNL

Publicat: 17 ian. 2022, 13:57, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Cîțu respinge propunerea PSD privind TVA zero la alimente. Explicația liderului PNL

Liderul PNL, Florin Cîțu, afirmă că nu este de acord propunerea PSD privind zero TVA la alimentele de bază: „Eu nu sunt de acord să venim cu o măsură doar pentru un anumit sector”.

„Trebuie să abordăm această problemă (a prețurilor la energie-n.r.) cu o gândire pragmatică pe termen lung. Soluțiile pe termen lung trebuie să ia în calcul securitatea energetică a României. Propun să gândim măsuri care să ne ducă în 2026 la o securitate energetică a României. Una dintre măsuri ar fi să alocăm suplimentar de la buget un procent de care să nu se atingă nimeni, să facem un pact transpartinic cum avem la MApN, un procent din care să investim în acest domeniu să ne asigurăm că România va fi securizată din punct de vedere energetic”, spune Florin Cîțu, conform Mediafax.

El afirmă că nu este de acord cu propunerea PSD privind TVA la alimentele de bază și reducerea TVA la energie electrică și gaze naturale.

„Întotdeauna suntem de acord cu reducerea poverii fiscale pentru economie, dar condiția de bază e să și poți face acest lucru și să fie unitar. Nu poți reduce TVA doar pentru un sector. Eu nu sunt de acord să venim cu o măsură doar pentru un anumit sector”, concluzionează liderul PNL.

O întâlnire între membrii coaliției de guvernare pe tema măsurilor din domeniul energiei va avea loc luni. În cadrul ședinței ar putea fi stabilite măsurile pe care le va lua Guvernul Ciucă pentru a atenua efectele crizei provocate de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze.