Cîțu: „Situația economică este urâtă”. De ce susține că reducerea TVA la energie nu este o soluție

Președintele PNL, Florin Cîțu, consideră că reducerea TVA la energie, la 5%, nu reprezintă o soluție în actuala criză. În opinia sa, ar trebui acțiuni îndreptate către toate sectoarele și un „TVA scăzut generalizat”.

Întrebat ce măsuri se iau în contextul exploziei actuale a prețurilor, Cîțu a spus că nu e suficientă acționarea într-o singură direcție.

Tocmai, pentru că este o situație urâtă, soluțiile nu pot să fie punctuale, nu pot să fie doar pentru un anumit sector. Așa văd eu lucrurile. Trebuie să ne ocupăm de toată economia și de toate soluțiile”, a declarat joi Cîțu.

Întrebat dacă se poate reduce TVA-ul la 5%?, a spus că, în opinia sa, nu reprezintă o variantă bună.

Nu cred că este o soluție. Soluția este un TVA scăzut generalizat. Repet, astăzi, ne uităm la o creșterea a prețurilor și la o inflație la toată economia, în toate sectoarele. Dacă ne ducem doar spre un anumit sector, eu vă spun că doar credem că rezolvăm problema, dar nu rezolvăm o problemă. O să avem probleme în restul economiei. Și, ce facem? Venim pentru fiecare sector în parte?”, întreabă retoric președintele PNL.

În ceea ce privește reglementarea pieței, susține că, deocamdată, nu a fost prezentată ca o soluție de Guvern.

Liderul liberal tratează cu rezerve propunerea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că ar dori prelungirea măsurilor actuale: plafonare și compensare, mai degrabă decât o reducere a TVA la energie.

Trebuie să înțelegem că prelungirea acestor măsuri costă, nu este gratuit. Poți să o faci, nu se opune nimeni. Bineînțeles, vrem să facem acest lucru. De fiecare dată când prelungim mai costă câteva miliarde bugetul. Trebuie să înțelegem că multe alte lucruri, ar trebui să renunțăm la ele, dacă mergem în această direcție. Pentru termen mediu și lung, dacă nu ne gândim la un plan clar de investiții sau un plan în care să creștem oferta, nu o să funcționeze. Vă spun că sunt doar lucruri punctuale. Și, repet, să iei soluții sub presiunea de multe ori sunt soluții greșite pe care tot noi o să fim nevoiți să venim să le corectăm”, a mai spus Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...