Cîțu, ”sub foc de artilerie”! Un lider important PNL îi cere explicații pentru numirea unui pesedist secretar de stat la Diaspora

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL pe relații externe și afaceri europene califică numirea lui Gheorghe Cârciu în funcția de secretar de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni „o imensă eroare politică” și spune că va cere în prima ședință a Biroului Executiv al PNL „remedierea situației”.

De fapt, prin trimiterea la Bex-ul PNL, Sighiartău face referire la Florin Cîțu, cel care a negociat cu Marcel Ciolacu împărțirea funcțiilor.

Declarația lui Sighiartău vine în contextul în care PNL a cedat către PSD secretariatul pentru Românii de Pretutindeni, un gest văzut ca o trădare față de românii din diaspora care au votat de-a lungul timpului cu partidele anti-PSD. De altfel, PSD a obținut la ultimele alegeri parlamentare doar 3% în diaspora, un scor ce nu le-ar fi permis nici măcar să intre în Parlament.

Relația PSD cu diaspora a fost mereu una contondentă. Traian Băsescu și Klaus Iohannis au obținut mereu scoruri record, în timp ce candidații PSD au fost pur și simplu umiliți de românii din diaspora.

Conducerea actuală a PNL a luat mai multe decizii prin care a umilit atât partidul cât și votanții acestuia. De aceea, Florin Cîțu a ajuns acum în sondaje să mai fie simpatizat de doar 6-7% dintre români, în timp ce secretarul general, Dan Vîlceanu, continuă să fie recunoscut doar pentru gafele făcute de când a ajuns ministru. Liderii din teritoriu sunt nemulțumiți de situația din partid și doresc organizarea unui congres extraordinar. Ei spun că actuala conducere reprezintă garanța sigură a unui eșec de proporții la alegerile din 2024.

Nu se cunoaște însă care sunt planurile lui Klaus Iohannis. Lideri importanți se întreabă deja dacă nu cumva acesta a bătut palma cu PSD și că printre condițiile puse de Marcel Ciolacu ar fi fost și aceea de a dezintegra PNL.

Comunicatul integral al lui Sighiartău:

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie al PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD.

Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu o să vină toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum.

Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.

O sa cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole