Florin Cîţu: Suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare. Vrem să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de Guvern de miercuri, că autoritățile sunt pregătite pentru a doua etapă de vaccinare, iar ținta lor este să aibă 1.000 de centre de vaccinare, care sigur va fi atinsă. Cîțu este sigur că se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi și consideră că trebuie accelerat ritmul de a aduce mai multe vaccinuri în țară.

„Da, suntem pregătiţi. Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă.

Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă suntem pregătiţi pentru etapa a doua de vaccinare.

Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor, în videoconferinţa de marţi, că etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19, va începe săptămâna viitoare, iar până atunci cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, trebuie să fie gata.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole