Cîţu: Există o campanie împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a opri pandemia. Astfel de acţiuni pot fi comparate cu cele ale unor terorişti

Publicat: 12 mart. 2021, 12:31, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Cîţu: Există o campanie împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a opri pandemia. Astfel de acţiuni pot fi comparate cu cele ale unor terorişti
Florin Citu (Inquam Photos _George Calin)

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri, în contextul problemelor referitoare la vaccinul AstraZeneca, că s-ar fi vaccinat cu oricare dintre vaccinurile disponibile şi a acuzat că în România există o campanie împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a opri pandemia, comparând aceste acţiuni cu cele ale unor terorişti.

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Este o campanie împotriva portului măştii În spaţiul public, împotriva măsurilor de distanţare şi este o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere. aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această acţiune, această  activitate a Guvernului care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor, este acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat premierul.

După numeroase controverse asupra faptului că un lot din vaccinul AstraZeneca ar provoca efecte adverse, premierul a insistat asupra faptului că vaccinarea trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin.

Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public, Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînţeles cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a precizat Florin Cîțu.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat joi seară că mii de doze de vaccin din lotul AstraZeneca au fost folosite deja în România.