City Insurance pierde în fața ASF. Compania cu 3 milioane de clienți RCA trebuie să aducă bani de acasă

City Insurance și acționarul său majoritar, societatea Vivendi International controlată de Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, a pierdut un proces cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Compania cu 3 milioane de clienți RCA trebuie practic să aducă bani de acasă, scrie economica.net.

Practic, instanța a decis că societatea de asigurări este în continuare obligată să pună în aplicare ultimele decizii ale ASF, printre care restabilirea parametrilor de solvabilitate și lichiditate, prin aport de capital.

În prezent, City Insurance este sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), tot ca efect al deciziilor contestate în instanță de companie și acționarul său majoritar.

De menționat că impunerile aduse de ultima decizie ASF privind City Insurance nu au legătură cu procesul de vânzare în care se află compania. Altfel spus, City Insurance trebuie   să se concentreze asupra respectării deciziei ASF, care are în centru restabilirea indicatorilor de solvabilitate (SCR, MCR) și lichiditate, independent de soarta tranzacției  cu vehiculul I3CP, finanțat, printre alții, de Biserica Ortodoxă a Greciei. 

Specialiștii ASF, dar și compania care a auditat City Insurance în cadrul testului de stres Balance Sheet Review(BSR), au identificat un deficit substanțial de capital, mai ales în condițiile în care s-a constatat că principala rezervă de capital indicată

Este vorba momentan de un deficit de aproximativ 170-180 de milioane de euro, care ar putea crește după ce FGA va finaliza reanalizarea a 100.000 de dosare de daună, conform unei decizii mai vechi a ASF.

În acest moment City Insurance nu poate garanta plata daunelor asumate, rezervele sale fiind mai mici decât necesarul cel puțin cu suma indicată mai sus, conform aceleași surse.

Decizia Curții de Apel București

Decizia poate fi atacată cu recurs, în 5 zile.

„Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a SCA Voicu & Filipescu pentru reclamanta Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA. Anulează cererea de suspendare în privinţa reclamantei Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA, pentru lipsa dovezii calităţii de reprezentant a SCA Voicu & Filipescu. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Vivendi International SRL, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare a judecăţii, formulată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta Vivendi International SRL în contradictoriu cu pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a se depune, în caz de formulare, la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 24.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția pe scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...