Ciucă: Am revenit de la Chişinău cu o puternică încredere că sprijinul constant al României este deplin răsplătit de eforturile remarcabile pe linia reformelor şi de traiectoria ireversibilă a parcursului european al Republicii Moldova

Premierul Nicolae Ciucă spune că a revenit de la Chişinău cu o puternică încredere că sprijinul constant al României este deplin răsplătit de eforturile remarcabile pe linia reformelor şi de traiectoria ireversibilă a parcursului european al Republicii Moldova.

”Am revenit de la Chişinău cu o puternică încredere că sprijinul constant al României este deplin răsplătit de eforturile remarcabile pe linia reformelor şi de traiectoria ireversibilă a parcursului european al Republicii Moldova. Gestionarea pandemiei COVID-19 şi a crizei energetice a întărit relaţia noastră bazată pe solidaritate şi pe unitatea de limbă, cultură şi istorie”, afirmă premierul.

El afirmă că a dat asigurări preşedintelui Maia Sandu, premierului Natalia Gavriliţa şi preşedintelui Parlamentului,Igor Grosu, că România susţine cu fermitate parcursul european al Republicii Moldova, singura cale în măsură să asigure stabilitatea, prosperitatea, dezvoltarea economică şi socială a ţării.

”Prima reuniune a Guvernelor României şi Republicii Moldova organizată la Chişinău ne-a oferit ocazia unui dialog de substanţă asupra priorităţilor comune”, subliniază şeful Executivului.

Ciucă afirmă că a avut discuţii extinse despre potenţialul uriaş de colaborare în domeniul economic, în condiţiile în care România este primul partener comercial al Republicii Moldova.

”Valorificarea acestui potenţial reprezintă o aşteptare a companiilor româneşti şi un efort absolut necesar pentru dezvoltarea, asigurarea prosperităţii şi a locurilor de muncă mai bine plătite în Republica Moldova. Guvernul României este în continuare alături de autorităţile de la Chişinău în gestionarea provocărilor majore din sectorul energetic, un domeniu cu implicaţii semnificative pentru cetăţeni. Totodată, prin Acordul privind asistenţa financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro, România va sprijini eforturile Republicii Moldova de dezvoltare durabilă, de avansare pe calea reformelor şi racordarea fermă la spaţiul european, prin drumuri şi poduri, prin reţele de electricitate şi gaz, prin proiecte de dezvoltare locală. România susţine astfel, în mod practic, eforturile Republicii Moldova de reformă, apropiere de comunitatea europeană, precum şi de creştere a rezilienţei în sectoare esenţiale pentru cetăţeni”, conchide Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...