Ciucă anunță cu cât vor fi impozitate pensiile speciale

Premierul susține că prin amendamentele depuse la proiectul de lege privind pensiile de serviciu, aflat în dezbatere la Parlament, vor fi eliminate inechităţile.

Șeful Guvernului a declarat luni, 29 mai, că se va corela vârsta standard de pensionare cu sistemul public de pensii. „Pentru diplomați și personalul auxiliar din instanțele judecătorești vârsta standard de pensionare va crește la 65 de ani. Același principiu se va aplica personalului militar, în mod etapizat, până în 2035”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook, în contextul în care obligativitatea asumată de România prin PNRR este de a egaliza vârsta dintre femei și bărbaţi la 65 de ani, în mod gradual, până în 2035, scrie Libertatea.

Ciucă a subliniat că veniturile din pensie trebuie să fie proporționale cu contribuția la sistemul public și că nicio pensie de serviciu nu va depăși venitul obținut în perioada de activitate. Totodată, a anunțat un impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale care depășesc salariul mediu brut pe economie, care este de 6.789 lei, adică 4.000 de lei net.


„Pentru pensiile aflate în plată, se are în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depășește nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și excede aplicării principiului contributivității”, a afirmat președintele PNL.

El a menționat că va fi eliminat „mecanismul de actualizare a pensiilor magistraţilor odată cu creşterea indemnizaţiilor brute lunare ale judecătorilor şi procurorilor aflaţi în activitate”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...