Ciucă, despre situaţia de la Azomureş: Analizăm care sunt motivele pentru care s-a intrat în această perioadă de oprire a producţiei şi vom găsi soluţii

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, că specialiştii analizează motivele pentru care Azomureş a intrat într-o perioadă de oprire a producţiei. De asemenea, șeful Guvernului spune că vor fi găsite soluţii pentru ca activitatea să fie reluată.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre situaţia de la Azomureş.

“Am discutat această problemă încă de la finele săptămânii trecute, am discutat cu ministrul Energiei, am discutat cu ministrul Agriculturii pentru că producţia de la Azomureş este foarte necesară producătorilor agricoli. De asemenea, ieri am avut o discuţie pe acest subiect, rămânând ca factorii de răspundere să continue să analizeze care este realitatea, care sunt motivele reale pentru care s-a intrat în această perioadă de oprire a producţiei şi desigur împreună vom găsi  soluţii. Nu pot să vă spun acum ce vom face pentru că se analizează”, a explicat Nicolae Ciucă.

 Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că, la 31 decembrie, expiră contractul de gaze al Azomureş, încheiat la un preţ foarte bun, iar această oprire a producţie vine pentru a preîntâmpina turbulenţa de pe piaţa gazelor.

“Azomureş funcţiona la jumătate din capacitate, funcţiona doar cu linia 4 pentru că a fost un accident la Azomureş pe linia 3, funcţiona la jumătate din capacitate. Contractul lor de gaze la un preţ foarte bun expira la 31 decembrie şi au luat decizia să oprească pe o periodă de o lună sau două luni şi să îşi mute reviziile care erau planificate în vară tocmai pentru a preîntâmpina această turbulenţă pe piaţa gazelor naturale să o mute în perioada aceasta de iarnă”, a explicat ministrul Energiei.

Azomureş a anunţat sistarea temporară a activităţii de producţie, din cauza preţului prea mare la gaz.

1 COMENTARIU

  1. Azomureş este cu lacătul pe ușa. Ce este greu de înțeles ?
    Scumpirea Energiei electrice plus a Gazului te obligă, te forțează să închizi porțile și să-ţi trimiți muncitori în șomaj.
    Asta se întâmplă numai atunci când al nostru, al vostru politician, gândește cu al său cur și cu ale sale vânturi. ( Muncă de specialist )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...