Avertismentul lui Ciucă, în cazul Cîrstoiu: Dacă e maximă urgență, PNL are propriul candidat

Publicat: 18 apr. 2024, 23:25, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
Avertismentul lui Ciucă, în cazul Cîrstoiu: Dacă e maximă urgență, PNL are propriul candidat
Foto: puterea.ro

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, aduce unele clarificări legat de candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Dacă va fi retras, atât coaliția cât și PNL au planuri de rezervă, a încercat el să-i liniștească pe membrii partidului. „Avem planul B, avem planul C”.

Nicolae Ciucă confirmă astfel că situația este destul de tensionată în coaliție și sunt luate în calcul mai multe variante, inclusiv aceea a unui candidat propriu.

„Cât de mult aș dori eu acum să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie, PNL, într-o situație de extremă urgență va avea propriul candidat, nu e problemă”, a declarat joi seara Ciucă.

„Avem varianta planul B, avem planul C. Cât de mult aș dori eu acum să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie, PNL, într-o situație de extremă urgență ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat, nu e problemă, avem resursa umană să identificăm acel candidat al PNL. Repet, extremă urgență. Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide e posibil să luăm o decizie în acest sens. După declarațiile de azi, vedeți că resursa e inepuizabilă. După ce vorbesc cu executivul partidului cu BPN, luăm o decizie și desemnăm un candidat. Sunt foarte importante, pentru că am reușit să ajungem la un numitor comun în municipiile sau în județele unde nu avem primari de municipiu reședință de județ unde ne dorim să menținem majoritate și să păstrăm consiliile județene, și ar fi păcat după ce am avut un numitor comun pe lista alegerilor europarlamentare să nu avem un rezultat similar și pentru București”, a spus la Digi 24 Nicolae Ciucă.

Cîrstoiu nu se retrage

Deși se zvonește de zile bune că Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD-PNL la Primăria Capitalei, se va retrage din cursa pentru PMB, acesta respinge toate aceste informații. „Nu mă retrag. Nici dacă îmi va cere domnul Marcel Ciolacu”

Cătălin Cîrstoiu spune că el nu a cerut nimănui să-l pună să fie candidat la Primăria Capitalei, ci alții l-au căutat.

„Nu, nu mă retrag. Să nu vă așteptați de la mine la așa ceva. Nici dacă îmi va cere domnul Marcel Ciolacu. Căci nu eu am fost cel care a căutat un candidat la Capitală și a ajuns la varianta Cătălin Cîrstoiu, și, cum am mai zis, eu nu am solicitat nimănui nimic în ideea asta”, a afit Cîrstoiu.

„Atât domnul Marcel Ciolacu cât și domnul Nicolae Ciucă sunt oameni serioși. Mi-am dat seama din discuțiile pe care le-am avut cu ei că sunt oameni politici cu coloană vertebrală. Își asumă un lucru și-l duc până la capăt. Nu joacă nimeni „Alba-Neagra” în această situație”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei la alegerile din 9 iunie, însă, după cum evoluează lucrurile, situația s-ar putea schimba radical în câteva zile.