Ciucă: Este posibil să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul ajutoarelor de stat pentru investiţii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că există posibilitatea suplimentării cu un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie.

Obiectivul Guvernului este să se ajungă la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum și-a propus Executivul prin programul ‘Sprijin pentru România’.

“O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat închegarea tuturor datelor legate de execuţia bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcţionări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetăţenilor şi plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei şi, de asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziţie şi din discuţiile pe care l-am avut cu domnul ministru Câciu a reieşit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie şi în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul ‘Sprijin pentru România’. Există în continuare demersuri astfel încât, prin deciziile pe care le vom lua, să asigurăm într-un termen cât mai scurt punerea în transparenţă a rectificării bugetare”, a spus Ciucă în debutul şedinţei de guvern.

Guvernul va continua să menţină măsurile de protejare a cetăţenilor şi a serviciilor publice esenţiale şi să susţină activitatea din industria alimentară şi IMM-uri.

“Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, a adăugat Ciucă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...