Ciucă: În coaliţie am ajuns la concluzia că este nevoie să constituim comitetul interministerial pe energie

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că decizia privind constituirea unui comitet interministerial care să se ocupe de măsurile din energie a fost luată în coaliţia de guvernare.

„În coaliţie am ajuns la concluzia că este nevoie să constituim acest comitet interministerial. Am făcut această propunere având pe masă o serie de date, care, practic, nu se închid. (…) Elementul principal care asigură coerenţa măsurilor şi a compensării preţurilor, astfel încât să asigurăm protecţia cetăţenilor vulnerabili, a IMM-urilor, a industriei alimentare, a tot ceea ce înseamnă motorul economiei, constă în valoarea compensării pe care o asigurăm de la bugetul de stat. Vă pot spune că, până în acest moment, din datele pe care le-am primit de la ANRE, nici până acum nu s-a închis pachetul de măsuri pe Ordonanţa 118. (…) Pe luna aprilie, luna în care a intrat în vigoare Ordonanţa 27, nu s-a reuşit până în acest moment să se închidă facturile şi să identificăm care este valoarea compensată de la nivelul bugetului”, a explicat Ciucă, într-o conferinţă de presă organizată la Sinaia. după o reuniunea a liderilor regionali ai PNL.

El a adăugat că în cadrul coaliţiei s-a mai decis ca la nivelul ANRE să se analizeze care a fost evoluţia pieţei energiei în prima jumătate anului şi care sunt efectele pe care le-au produs cele două ordonanţe în domeniu.

Întrebat dacă reglementarea preţurilor la energie propusă de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este scoasă din acest calcul, Ciucă a spus: „În momentul de faţă, partea de reglementare într-o piaţă liberă a energiei aş traduce-o de maniera plafonării. Dacă va fi nevoie să punem nişte plafoane pentru costurile la nivelul preţurilor, costurile de producţiei şi preţul energiei, este o măsură pe care PNL o susţine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...