Ciucă: PNL îl testează pe Ionuț Lupescu pentru Primăria Capitalei. ”Credențiale foarte bune”

Publicat: 04 mart. 2024, 23:15, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă: PNL îl testează pe Ionuț Lupescu pentru Primăria Capitalei. ”Credențiale foarte bune”
Ciuca spune ca PNL il testeaza pe Ionut Lupescu pentru Primaria Capitalei

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că partidul său îl testează pe fostul fotbalist Ionuț Lupescu dacă poate ieși învingător în lupta pentru Primăria Capitalei!

Nicolae Ciucă a spus că PNL îl testează pe Ionuț Lupescu pentru funcția de candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei. Președintele PNL spune că fostul membru al generației de aur are credențiale foarte bune de pe vremea când a făcut parte din stuff-ul UEFA.

„Ne-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din staff-ul UEFA, a gestionat un buget de 5,5 miliarde pe an, Bucureștiul nu are atâția bani, și l-a gestionat foarte bine, s-a întors cu credențiale foarte bune din această funcție, eu îl evaluez, ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport, ca oameni care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv. Face parte din generația de aur și generația de aur, la vremea respectivă a făcut istorie… Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Nicolae Ciucă nu exclude nici o alianță cu PSD pentru Primăria Capitalei. Președintele PNL spune că ar putea susține un candidat comun, dacă se cade de comun acord.

„Dacă vom găsi acea persoană care să fie agreată de ambele partide și să aibă perspectiva că îndeplinește cerințele bucureștenilor, cu certitudine vom putea să ne înțelegem, a mai spus liderul PNL întrebat de posibilitatea unei candidaturi comune PSD-PNL.

Președintele PNL a spus că a avut relații bune cu actualul primar, Nicușor Dan. Dar de ce nu îl susține pentru un nou mandat la Primăria Capitalei? Iată răspunsul lui Ciucă:

„Pentru că nu este membru PNL. Nu e singurul motiv – Am avut o relație cât se poate de normală și am în continuare, discut cu dl. primar de fiecare dată și l-am rugat să ia o decizie pentru că PNL trebuie să aibă un candidat. Și până în acest moment nu avem un răspuns din partea dumnealui, ca atare, fără să fac o analiză a tot ce înseamnă activitatea de manager al Bucureștiului… Primarul trebuie să fie cel mai bun gospodar. Cineva îmi spunea că în Ardeal, primarii înainte de a fi aleși, oamenii din comună trebuie să vadă cum arată gospodăria. Dacă e o gospodărie așezată atunci merită să fie luat în calcul. Tot la fel trebuie să se întâmple și la noi. În orașele mari, e o situație mult mai complexă, mai delicată care trebuie să aibă cerințe absolut evidente pentru managementul acestei structuri”.