Ciucă: Prima tranşă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită joi de Comisia Europeană

Prima tranşă de 2,6 miliarde de euro din PNRR este plătită joi de Comisia Europeană şi reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit şefului Executivului, suma acoperă reforme ce contribuie la tranziţia digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit şi control, educaţie şi sănătate, dar şi măsuri preliminare în reformarea sistemului de pensii şi al fiscalităţii.

„De asemenea, sunt incluse măsurile pentru sprijinirea afacerilor şi pentru asigurarea bunei guvernanţe a ţării. Am reafirmat, la întâlnirea de la Bruxelles cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, angajamentul nostru de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este şansa noastră să valorificăm aceste fonduri”, a adăugat Ciucă, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, miercuri şi joi, într-o vizită de lucru la Bruxelles.

1 COMENTARIU

  1. Nu putem decit avea cuvinte de lauda la adresa premierului Ciuca ce tine guvernarea in picioare .Toate angajamentele semnate capata in curind forma finala si Romania se indreapta spre o formula europeana definitiv acceptata , cu micile exceptii stiute ,care confirma regula si care nemaiavind suport popular se vor autoconsuma .Pina in 2024, intelepciunea populara , va face ca votul exprimat sa nu mai fie folosit spre a oferi partidelor asa numite „ de balama ” sansa intrarii in Parlament .Estimam un procent cumulat PSD- PNL in viitoarea legislatura ,dupa redistribuiri ,undeva spre 70 de puncte procentuale fapt ce ii va confirma la conducerea tarii inca multi ani de acum inainte .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...