Premierul interimar: Succesul campaniei de vaccinare depinde de modul în care vom comunica

Prmeierul interimar Nicolae Ciucă este de părere că succesul campaniei de vaccinare anti-Covid va depinde în mare măsură de „modul în care se va comunica”.

Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern de joi că informațiile legate de acceastă campanie trebuie să ajungă până la „cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc”.

„Succesul acestei campanii va depinde în foarte mare măsură de modul în care vom comunica și modul în care, așa cum spunea cineva ieri, vom reuși să ajungem să ducem mesajul la cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc să înțeleagă și să aibă tot ceea ce ține de informațiile necesare să poată să ia această decizie”, a afirmat Ciucă.

Agenția Europeană a Medicamentului va aviza vaccinul anti-Covid pe 21 decembrie, urmânt ca în zilele imediat următoare prima tranșă de doze să ajungă și la noi în țară. Conform ministrului Tătaru, prima tranșă este alcătuită din 10.000 de doze și este una simbolică.

„Se face la nivel de fiecare grupare populațională, începând cu corpul medical. Sunt în acest moment în desfășurare acele conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege în cel mai simplu mod ce înseamnă vaccinarea, efectele secundare, imunizarea și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional”, a spus minsitrul Sănătății.

„Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităților medicale. În București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare”, a completat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole