Ciudățenie: Dinte crescut în nara dreaptă!

În urma unei intervenții chirurgicale, medicii au extirpat un dinte ectopic de 14 milimetri, crescut în nasul unui pacient. Un bărbat în vârstă de 38 de ani nicio clipă nu s-a gândit la acest diagnostic.

El acuza dificultăți de respirație cu nara dreaptă. Bărbatul nu suferise de vreun traumatism și nu prezenta nicio anomalie. După mai multe investigații, echipa medicală a identificat care este cauza.

Potrivit informațiilor referitoare la acest caz, publicate în New England Journal of Medicine, bărbatul suferea de congestie nazală și avea dificultăți de respirație Și, totuși, care era cauza?

Pacientul avea un dinte crescut direct… în nara dreaptă. Pentru a identifica această ciudățenie, echipa medicală a efectuat mai multe investigații. Astfel, medicii au observat o perforație și o deviație a septului nazal. Dar prin introducerea un mic aparat foto în nasul pacientului specialiștii au constatat prezența unei mase albe, dure și nedureroase. Era pur și simplu un dinte de 14 milimetri crescut în nas.

Este un caz rar, dar pentru medici nu este o premieră. Acest fenomen, numit dinte ectopic, afectează 0,1% din populația globului. În urma unei intervenții chirurgicale, dintele a fost extirpat, fără complicații post operatorii. După trei luni de la intervenția chirurgicală, simptomele de obstrucție nazală au dispărut în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole