Clarificările MApN: Ei sunt bărbații care nu vor putea fi luați la război

Potrivit ministrului Apărării Naționale, Vasile Dâncu, proiectul de modernizare a legii privind securitatea națională este aproape gata și va fi supus votului în Parlament foarte curând.

Vasile Dâncu susține că noua lege va permite modernizarea armatei române și achiziționarea de echipamente noi. Mai mult decât atât, una dintre priorități va fi creșterea alocării bugetare pentru apărare de la 2 la sută din PIB, la 2,5 la sută.

Ministrul Apărării Naționale a vorbit, de asemenea, și despre problema mobilizării bărbaților cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, în cazul izbucnirii unui război. Acesta dă asigurări că nu se pune problema mobilizării tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani în cazul izbucnirii unui război, așa cum se vehiculase.

„Mobilizarea tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani nu se poate. Cineva care nu a făcut stagiul militar, indiferent de vârsta lui, nu poate fi mobilizat pe front. Vorbim despre situații ipotetice. În momentul ăsta nu există nicio dovadă, niciun argument că România și NATO ar intra în vreun conflict cu Federația Rusă”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit Observator News.

3 COMENTARII

  1. Canalul 1, de stat al Rusiei, a întrerupt brusc discursul președintelui Vladimir Putin pe aglomeratul stadion Luzhniki din Moscova, la cea de-a opta aniversare de la anexarea Crimeei vineri. În schimb, mass-media a arătat cântece patriotice care au fost cântate în timpul evenimentului. Ulterior, însă, televiziunea a difuzat întregul discurs al președintelui rus.
    https://www.novinite.com/articles/214343/Russian+State+TV+Abruptly+Cut+Putin%27s+Speech

  2. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10626267/US-military-fears-Putin-planning-use-nuclear-bomb-Kyiv.html
    Generalul locotenent Scott Berrier, director al Agenției de Informații pentru Apărare din SUA, a detaliat îngrijorările sumbre într-un nou rezumat de 67 de pagini al amenințărilor globale de joi.
    Aceasta ridică spectrul unui posibil atac nuclear asupra Kievului, capitala ucrainei care a rezistat până acum avansurilor rusești și a spus că Putin disperat reprezintă o amenințare pentru întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...