Olanda: Clienții localurilor pot merge la toaletă doar cu certificatul Covid în mână

Clienţii localurilor din Olanda vor fi nevoiți în scurtă vreme să prezinte un certificat Covid pentru a avea acces la toaletă. În schimb, pentru a servi o cafea sau a mânca la un restaurant cetățenii nu au nevoie de un astfel de document.

Ministrul Sănătăţii, citat de AFP, anunță că certificatul nu va fi obligatoriu pentru cei care doresc să savureze o masă sau o băutură pe terasă, excepţie votată de Parlament, dar va fi totuşi necesar pentru a putea utiliza toaleta acestor localuri.

“Dacă doriţi să folosiţi toaleta, va trebui să arătaţi codul QR”, a declarat ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, la postul de radio public NOS.

Conform Agerpres, autorităţile olandeze au relaxat săptămâna trecută restricţiile anti-COVID-19. Spre exemplu, s-a eliminat distanța socială.

Cu toate acestea, a fost însă anunţată introducerea unui certificat de vaccinare în cazul barurilor, restaurantelor şi festivalurilor.

În Olanda, codul QR, care certifică faptul că persoana a fost vaccinată, este obligatoriu de la vârsta de 13 ani.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, premierul Mark Rutte a afirmat că nu este înţelept să se facă o excepţie pentru clienţii care stau afară, întrucât oamenii vor intra, inevitabil, pentru plăti consumaţia sau pentru a merge la toaletă.

“De asemenea, ar putea începe să plouă şi toată lumea va dori să intre”, a mai opinat premierul Rutte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...