Clotilde Armand acuză PSD de malversațiuni pentru a „captura” baza sportivă Cireșarii din București

Deși se află într-un stadiu avansat de degradare, sau poate tocmai de aceea, oficialii Ministerului Educației au refuzat de-a lungul timpului să predea baza Cireșarii către Primăria Sectorului 1, care o poate reabilita.

„PSD și afaceriști apropiați de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireșarii! În nenumăratele discuții purtate cu locuitorii Sectorului 1, aceştia s-au plâns că Baza Sportivă Cireșarii se află într-o fază avansată de degradare, în timp ce copiii şi tinerii au puţine locuri unde să facă sport şi mişcare în aer liber. Mai mulți primari au încercat să preia complexul de la Ministerul Educației în administrarea Primăriei Sectorului 1. Toți s-au izbit de ceva. Se numește PSD. Da, toți cei care au refuzat să predea această bază au fost miniștri PSD. Nume grele precum: Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, Mihnea Costoiu și chiar Liviu Dragnea (există un act de la Ministerul Dezvoltării din epoca Dragnea care spune că nu se poate preda această bază către primărie), s-au opus”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Aceasta susține că, anul trecut, a avut o întâlnire cu Ministrul Educației prin care s-a stabilit modalitatea prin care Primăria Sectorului 1 va preilua Baza Sportivă Cireșarii.

O poveste care se repetă

„Și ce să vezi? A apărut peste noapte un binevoitor care vrea să sponsorizeze Baza Sportivă Cireșarii în ciuda solicitărilor și a demersurilor făcute de Primărie. Am fost curioasă să aflu cine este. Respectivul are legături cu afacerea Tel Drum și ferma Periș, cel care ducea datoriile PSD în Cipru. Iată faptele:- Societatea Eadoris Romania a fost reprezentată astăzi în Consiliul de Administrație al bazei Cireșarii de Laurențiu Claudiu Barbu. Îl știți din presă, după ce a fost audiat de procurori în legătură cu relațiile de afaceri pe care le-a avut cu Tel Drum. Acesta a fost subiectul unor dezvăluiri jurnalistice privind dispariția a 21.500 de porci din rezerva de stat și falimentul Romsuintest Periș, de care au profitat firmele din anturajul lui Liviu Dragnea”, continuă Armand.

Primarul Sectorului 1 mai scrie că în 2010, după ce Liviu Dragnea a fost numit secretar general al PSD, Laurențiu Claudiu Barbu a ajutat PSD să scape de o datorie de patru milioane de lei pe care a mutat-o în Cipru și la o firmă din Dâmbovița.

„Acest domn a vrut să ’sponsorizeze fără niciun fundament Baza Sportivă Cireșarii. Imediat ce am aflat aceste informații l-am sunat pe ministrul Educației să-l avertizez despre situație. Am primit promisiunea acestuia că nu validează nici o decizie luată astăzi de CA Cireșarii privind propunerea de sponsorizare făcută de această firmă și este de acord cu mine. De asemenea, am stabilit împreună o întâlnire săptămâna viitoare să lămurim pentru totdeauna cum poate prelua Primăria Sectorului 1 și redeschide cât mai repede Baza Sportivă Cireșarii. PSD a reușit să ţină închisă această importantă bază sportivă a Capitalei zeci de ani în loc să fie reabilitată de către Primăria Sectorului 1 şi redată circuitului sportiv. Noi vom redeschide acest parc și vom pune capăt intereselor imobiliare”, încheie edilul.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole