Clotilde Armand, acuzată de acțiuni electorale mascate sub formă de premii pentru elevi

Publicat: 29 mai 2024, 19:57, de Andrei Ceausescu, în Administratie , ? cititori
Clotilde Armand, acuzată de acțiuni electorale mascate sub formă de premii pentru elevi
sursa: profimedia

Clotilde Armand a depus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 30 mai 2024 un proiect de hotărâre de consiliu local prin care acordă premii substanțiale elevilor cu rezultate la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

Singura problemă? Primărița Sectorului 1 vrea să acorde acești bani, doar elevilor aflați în ultimul an de studiu la liceu. Cu alte cuvinte, tinerilor care au împlinit deja 18 ani și au drept de vot, susțin reprezentanții PNL.

Sumele pe care Armand vrea să le dea elevilor care au împlinit 18 ani sunt cuprinse între 3.000 de lei și 10.000 de lei.

Această acțiune electorală este cu atât mai revoltătoare cu cât proiectul depus este similar cu proiectul depus acum aproape doi ani de consilierii PNL-PSD, înregistrat cu nr. K2-187/26.08.2022. Proiectul respectiv presupunea însă alocarea acestor premii tuturor elevilor cu rezultate la concursurile naționale și internaționale, nu doar celor aflați în clasa a 12-a. Ca multe alte inițiative în interesul populației, proiectul PNL-PSD a rămas blocat în sertarul primarului de peste 1 an și 9 luni și nu a fost niciodată pus pe ordinea de zi a unui Consiliu Local,  mai spun reprezentanții PNL.

În tot acest timp, Clotilde Armand nu a fost interesată de stimularea meritocrației, dar acum, în prag de alegeri, aruncă bani în stânga și în dreapta pentru a își asigura mai multe voturi care să îi păstreze funcția actuală, funcție ce îi permite să piardă timpul pe banii cetățenilor care plătesc taxe și impozite.