Clotilde Armand va încerca în şedinţa de CL Sector 1 recuperarea prejudiciului de 50 mil. euro cauzat de Romprest

Publicat: 04 aug. 2021, 13:30, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL
Clotilde Armand va încerca în şedinţa de CL Sector 1 recuperarea prejudiciului de 50 mil. euro cauzat de Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că va reveni, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local, cu proiectul pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest şi cu alte iniţiative respinse în şedinţa de marţi.

Armand susţine că proiectele respective nu au fost votate de consilierii locali de la PNL şi PSD. Potrivit edilului, este vorba despre iniţiativele referitoare la preluarea administrării parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea fi restaurate, a bulevardului Ion Mihalache şi a Căii Griviţei, în vederea reabilitării şi modernizării, de o cerere a ADP pentru a angaja avocaţi care să apere interesele instituţiei la DNA şi în instanţă într-o anchetă care vizează „contracte umflate cu panseluţe şi gărduleţe încheiate de fosta administraţie”, dar şi recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest.

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre ce prevedea mandatarea primarului Clotilde Armand să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele „achitate nejustificat” în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

Primarul vrea administrarea parcurilor Cișmigiu și Mihai 1

De asemenea, proiectul stipula că se mandatează primarul Sectorului 1 să reprezinte Consiliul Local în toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecătoreşti, inclusiv în cadrul contestaţiilor la executare sau al oricăror demersuri judiciare în legătură cu procedurile de executare silită iniţiate de Romprest Service SA.

Tot marţi, Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect de hotărâre prin care solicita CGMB să îi transmită, din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, o parte din Parcul Regele Mihai I al României, precum şi Parcul Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

Potrivit referatului de aprobare, preţul lucrărilor de amenajare şi intervenţie privind Parcul Regele Mihai I al României este estimat la circa 109 milioane de lei, iar în cazul Parcului Cişmigiu la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

Viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL) s-a întrebat cu ce bani vor fi realizate aceste lucrări de amenajare.