Clubul PSG, suspectat că l-ar fi ajutat pe Messi să obțină Balonul de Aur în 2021  

Publicat: 07 ian. 2024, 08:00, de Victor Scarlat, în SPORT , ? cititori
Clubul PSG, suspectat că l-ar fi ajutat pe Messi să obțină Balonul de Aur în 2021  

Clubul Paris Saint-Germain este anchetat, deoarece ar fi încercat să influenţeze rezultatele Balonului de Aur 2021 în favoarea lui Leo Messi, jucătorul său la acel moment.

Nu este, însă, singurul scandal în care apare PSG. De exemplu, a devenit public faptul că Gerald Darmanin, actualul ministru francez de Interne, ar fi ajutat clubul parizian PSG să evite plata taxelor cu privire la transferul lui Neymar în 2017. Ulterior, publicațiile Le Monde şi Mediapart au susținut că gruparea ar fi făcut lobby pentru ca Leo Messi, astfel încât acesta să câştige Balonul de Aur, între 2020 şi 2021.

Concret, se pare că în această perioadă, PSG şi-ar fi întărit relaţia cu Pascal Ferré, la acel moment, director general al revistei France Football, cea care decernează premiul.

Le Monde susține că organizatorul Balonului de Aur a fost „obligat” să şteargă o informaţie din L’Équipe (ziar deținut de grupul Artemis, din care face parte şi France Football) potrivit căreia Nasser Al Khelaïfi ar fi primit comisioane în 2011 pentru achiziţionarea lui Javier Pastore.

În schimb, Ferré, numit recent în funcţia de responsabil cu comunicarea la PSG, a primit bilete la meciurile clubului din capitala Franţei. De asemenea, a mai fost recompensat cu bilete la un meci din 2020 împotriva Borussiei Dortmund fără public, dar şi cu un zbor la clasa business la Qatar Airways plătit de guvernul din Qatar pentru o sumă estimată la 8.986 de euro în martie 2021.

Toate aceste cadouri de la PSG ar fi ajutat clubul să facă lobby, astfel încât Messi să câştige Balonul de Aur odată ce a semnat pentru clubul din capitala Franţei. În acest caz au apărut și mesajele lui M.Ribes, fost director de comunicare al clubului, care îl anunţa pe Al Khelaïfi că „este necesar să facă lobby” şi că vor lua masa cu Pascal Ferré, după cum a relatat presa franceză.

Ferré respunge acuzaţiile

De cealaltă parte, Ferré şi cei din jurul său au respins aceste acuzații și au negat că ar fi avut vreo implicare în favorizarea lui Messi pentru câştigarea Balonului de Aur 2021.

Fostul director al revistei France Football își susține nevinovăția prin faptul că în 2021, atunci când Messi a câştigat al şaptelea premiu, Ferré l-a votat pe Robert Lewandowski drept cel mai bun jucător din lume. În plus, Messi nici nu a fost nominalizat pentru premiul din 2022.

De asemenea, directorul de comunicare al PSG, mai arată că revista sa, France Football, a publicat în 2010 „Poarta Qatarului”, un număr în care a relatat despre atribuirea frauduloasă a Cupei Mondiale ţării din Orientul Mijlociu.