CMBSU: Opt școli din București își vor relua activitatea fără elevi

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu Ţipişcă, a anunțat, duminică, într-o declaraţie de presă, că în şedinţa CMBSU s-a adoptat o hotărâre pentru ca opt școli din Capitală, atât publice, cât și private, să îşi reia activitatea, însă fără elevii care vor fi de luni în vacanță.

Este vorba despre următoarele unități școlare, atât publice, cât și private:

  • Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”
  • Liceul Tehnologic „Sf. Pantelimon”
  • Şcoala postliceală sanitară „Sf. Vasile cel Mare”
  • Şcoala Gimnazială „Just4kids”
  • Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”
  • Şcoala Giminazială 167
  • Liceul Teoretic „Marin Preda”
  • Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

Mariana Stancu-Ţipişcă a explicat că elevii care sunt în vacanţă nu îşi vor relua activitatea în aceste şcoli, ci doar profesorii.

Nu se întorc elevii, dacă ei sunt în vacanţa şcolară dispusă prin ordinul ministrul Educaţiei. Se întorc cadrele didactice care vor desfăşura alte activităţi, pentru că în unităţile de învăţământ publice şi private, pe lângă activităţile şcolare, activităţile de cursuri, se desfăşoară şi alte activităţi, activităţi specifice procesului de învăţământ, activităţi conexe. Iar reluarea activităţii pentru aceste activităţi şcolare se impunea simetric tot printr-un act prin care le-a fost sistată sau suspendată activitatea pentru acel interval”, a informat Mariana Stancu-Ţipişcă, potrivit Agerpres.

Întrebată despre situaţia şcolilor particulare din Bucureşti, purtătorul de cuvânt al Prefecturii a precizat că, dacă acestea nu au „reglementată vacanţa”, atunci primesc elevi.

La acest moment, elevii din unităţile şcolare publice sunt în vacanţă, pentru că, printr-un ordin al ministrului Educaţiei, s-a dispus, prin derogare sau prin modificarea altui ordin al ministrului Educaţiei care prevedea structura anului şcolar, s-a dispus o vacanţă pentru perioada care începe de pe 25 octombrie.

Şcolile private nu au intrat sub incidenţa ordinului ministrului Educaţiei care a reglementat o perioadă de vacanţă începând cu 25 octombrie. Vacanţa a fost instituită prin ordinul ministrului Educaţiei doar pentru unităţile şcolare publice”, a mai spus Mariana Stancu-Ţipişcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...