CNA a sesizat Parlamentul în legătură cu scandalul făcut de George Simion la sediul Digi24

Scandalul dintre George Simion și Digi24 ajunge pe masa parlamentarilor și a membrilor Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Membrii CNA au transmis joi o scrisoare Parlamentului în care denunță modul cum liderul AUR a încercat să intre miercuri seara, cu forța, în sediul Digi24. Deputatul a participat joi la ședința CNA, solicitând obligarea postului TV să-i acorde un drept la replică.

„Eram acasă ieri, în jrul orei 20.30 și primesc mesaje că ministrul Energiei spune că sunt omul rușilor, ghidonați de ruși. Nu m-a sunat nimeni pentru vreun drept la replică, nu a contactat nimeni biroul nostru de presă. Am comandat un taxi, m-am deplasat la sediul Digi24 pentru a cere să mi se ofere dreptul la cuvânt. Nu am forțat să intru în clădire, nu mi s-a permis accesul de către bodyguarzi care au sunat la 112.

Noi am uzat de dreptul la replică și în urmă cu dou-trei săptămâni când s-a spus în mod eronat că mebrii AUR ar fi fost la Ambasada Rusiei.

În timp ce eram afară, Sabin Orcan a continuat afirmații jignitoare la adresa mea. Nimeni din conducerea editorială, care era informată că sunt acolo, nu m-a invitat. Solicitarea noastră este să analizați acest caz pentru drept la replică în același interval orar”, a transmis Simion.

În replică, membrii CNA i-au transmis joi că postul Digi24 nu avea obligația să-l primească pe loc, pentru că își concepuseră într-un anumit format emisiunea, dar are dreptul la replică în conformitate cu legislația audio-vizualului. A încerca să intre într-o emisiune peste voința jurnaliștilor este o ingerință în politica editorială.

Scandalul din curtea Digi24

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a fost în centrul unui nou scandal miercuri seara, când a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de poliție pentru a fi scos din incinta televiziunii Digi24.

Deranjat de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, era în direct la postul TV, liderul AUR a intrat în jurul orei 21, neinvitat, în curtea postului, încercând să pătrundă în incinta clădirii.

„La Digi24, în total dispreț față de legea audiovizualului, l-au chemat pe hoțul Virgil, dar pe noi nu ne-au chemat, așa că o să mergem noi la Digi24. Am fost făcuți în toate felurile, la Digi24 o oră ministrul Energiei, într-un delir total, a spus că suntem oamenii rușilor, vrem și noi un drept la replică, am venit să cerem un drept la replică”, și-a explicat gestul Simion pe Facebook.

Simion a încercat în repetate rânduri să forțeze intrarea în clădire, fiind împiedicat de doi angajați ai trustului care i-au cerut în mod repetat să iasă din curte, dat fiind că este în mod abuziv pe o proprietate privată.

Abia după ce au sosit la fața locului trei echpaje de poliție și după câteva minute de discuții, liderul AUR a acceptat să părăsească incinta curții, așteptând dincolo de baiera de la intrare ieșirea ministrului Virgil Popescu.

 

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. A fost al treilea atac asupra lui Tyotkino în ultimele 48 de ore și cel puțin un al zecelea astfel de incident în regiunile Kursk și Belgorod din Rusia săptămâna aceasta.

    Luptele din apropierea graniței Rusiei cu Ucraina par să fi devenit mai intense în ultimele zile, pe măsură ce forțele ucrainene recâștigă teritoriul din jurul orașului Harkiv, din nord-estul țării.
    https://www.themoscowtimes.com/2022/05/19/second-russian-civilian-death-of-ukraine-war-killed-in-cross-border-fire-a77726

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole