CNAIR decontează facturi de peste 56 milioane de euro pentru autostrăzi

În ultimele două săptămâni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a acceptat la plată facturi în valoare totală de peste 270 milioane de lei, circa 56 milioane de euro, pentru construcția diverselor tronsoane de autostradă și a podului de la Brăila.

Puterea.ro a analizat Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată-ROGOP din cadrul CNAIR. În data de 26 august, după opt zile de inaugurarea lucrărilor autostrăzii de centură a Capitalei, turcii de la Alsim Alarko au depus prima factură în valoare de aproximativ 120 milioane de lei pentru autostrada de centură București proiectare și execuție , Lotul 2: KM 69+000 – KM 85+300 aferent centura sud.

Potrivit informațiilor Puterea.ro, cei peste 120 milioane de lei reprezintă avansul pentru construcția lotului 2 din autostrada de centură sud a Capitalei. Asocierea SA&PE CONSTRUCT a depus două facturi în valoare totală de aproximativ 85 milioane de lei pentru construcția drumului expres Craiova-Pitești.

Italienii de la Astaldi au înregistrat trei facturi, în valoare totală de circa 52 milioane de lei pentru 3 proiecte, pod Brăila, autostrada Iernut-Chețani și autostrada Sibiu-Pitești, lotul 5. Alpenside a facturat 7,69 milioane de lei 7,6 pentru autostrada Comarnic-Brașov, tronson, Brașov-Cristian, iar 6,7 vor fi încasați de Impresa Pizzarotti pentru autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1.


120 MIL LEI – ALSIM ALARKO – AUTOSTRADA DE CENTURĂ BUCUREȘTI
32,6 MIL LEI – SA&PE CONSTRUCT – DRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI, TRONSON 2, LOT 1
52,3 MIL LEI – SA&PE CONSTRUCT – DRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI, TRONSON 2, LOT 1
28,3 MIL LEI – ASTALDI – POD BRĂILA
17,1 MIL LEI – ASTALDI – AUTOSTRADA IERNUT-CHEȚANI
6,7 MIL LEI – IMPRESA PIZZAROTTI – AUTOSTRADA SEBEȘ-TURDA, LOT 1
6,7 MIL LEI – ASTALDI – AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI, LOT 5
7,69 MIL LEI – ALPENSIDE – AUTOSTRADA COMARNIC-BRAȘOV, 6,6 KM


TOTAL: 271 MILIOANE DE LEI PENTRU AUTOSTRĂZI ÎN ULTIMELE 2 SĂPTĂMÂNI, PESTE 56 MILIOANE DE EURO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole