CNAIR demarează licitația pentru lărgirea sectorului sudic al Centurii Capitalei

Încă o licitație a fost demarată pentru Centura București, prin care urmează să se lărgească la patru benzi sectorul sudic dintre Jilava și Chiajna, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu, a scris pe Facebook despre demararea procedurilor de licitație „prin comunicarea documentației la ANAP, spre validare, pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între 𝗔𝟭 (𝗸𝗺 𝟱𝟱+𝟱𝟮𝟬) și 𝗗𝗡 𝟱 (𝗸𝗺 𝟰𝟬+𝟬𝟬𝟬) – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava.”

În premieră, vor fi realizate intersecții pe trei niveluri, subteran, teran și suprateran.

Amenajare intersecții:

  • Intersecție Centura București- DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)
  • Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)
  • Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040
  • Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)

Pe traseu se găsește și pasajul Domnești, care va fi o lucrare separată a proiectului.

Tot o premieră este și amenajarea primei parcări de lungă durată, inclusiv pentru camioane, pe actuala centură a Capitalei. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...