CNN: Cum va începe Rusia războiul, în cazul unei invazii

SUA consideră că amenințarea militară rusă la adresa Ucrainei este în creștere. Cele mai recente informații americane indică faptul că Rusia continuă să construiască forțe în jurul Ucrainei în pregătirea pentru o posibilă acțiune militară în această săptămână, după cum a declarat pentru CNN un înalt oficial american.

Serviciile secrete  americane susțin că planurile militare rusești includ înconjurarea Kievului și campanii aeriene și cu rachete, potrivit CNN. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat pentru CNN că „dacă există o invazie militară a Ucrainei de către Rusia, este probabil să înceapă cu un baraj semnificativ de rachete și atacuri cu bombă”.

Planul rus va fi apoi invadarea în continuare a Ucrainei din mai multe puncte din est și nord, inclusiv planuri de a înconjura Kievul în termen de una sau două zile de la începerea acțiunii militare. Atacul aerian „ar fi urmat apoi de un atac al unei forțe terestre care se deplasează peste granița ucraineană, din nou, unde civili nevinovați ar putea fi prinși în focul încrucișat sau prinși în locuri din care nu se pot adăposti”, a adăugat Sullivan.

Așa-numit atac cu „steagul fals”

SUA consideră, de asemenea, că Rusia ar putea încerca un așa-numit atac cu „steagul fals” înainte de acțiunea militară, în încercarea de a crea o justificare pentru o invazie ulterioară. Oficialii americani au discutat despre posibilități, inclusiv ca Rusia să organizeze un atac asupra propriilor forțe pe care Moscova l-ar pune apoi pe seama armatei ucrainene.

Oficialii militari avertizează că cronologia Rusiei s-ar putea schimba sau Putin ar putea decide să nu atace. Cu toate acestea, Rusia are capabilitățile și forțele în vigoare pentru a iniția acțiuni pe scară largă în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...