CNSU a aprobat achiziţionarea a 4.000 de kit-uri EpiPen150Junior, de uz pediatric, în contextul pregătirii vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, achiziţionarea a 4.000 de kit-uri EpiPen150Junior, de uz pediatric, în contextul în care se aşteaptă autorizarea administrării vaccinului împotriva COVID-19 la copii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, marţi, Hotărârea numărul 103, privind stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgenţă medicală de strictă necesitate, necesară în procesul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2.

Decizia a venit în contextul procedurilor de autorizare a vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru grupele de vârstă 5-12 ani de către Agenţia Europeană a Medicamentelor şi la propunerea vicepreşedintelui CNSU, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgenţă medicală de strictă necesitate constând în dispozitive preumplute cu adrenalină de tip EpiPen150Junior de uz pediatric necesare desfăşurării în siguranţă a procesului de vaccinare a populaţiei din grupele de vârstă 5-11 ani împotriva COVID-19, conform prevederilor anexei”, se arată în Hotărârea CNSU.

Astfel, ar urma să fie achiziţionate 4.000 de kit-uri EpiPen150Junior.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, EpiPen este o soluţie sterilă în stilou preumplut pentru injectarea de urgenţă în muşchi (intramuscular).

EpiPen este utilizat pentru tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie), cauzate de alergeni, de exemplu alimente, medicamente, înţepături sau muşcături de insecte sau induse de exerciţiul fizic sau de cauze necunoscute. Stilourile injectoare EpiPen sunt destinate pentru administrare imediată la pacienţi care prezintă un risc crescut de anafilaxie, inclusiv persoanele cu antecedente de reacţii anafilactice.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole