Coaliția de guvernare discută noi măsuri în domeniul energiei, pentru a atenua criza generată de creșterea prețurilor

Publicat: 17 ian. 2022, 11:25, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Coaliția de guvernare discută noi măsuri în domeniul energiei, pentru a atenua criza generată de creșterea prețurilor

O întâlnire între membrii coaliției de guvernare pe tema măsurilor din domeniul energiei va avea loc luni. În cadrul ședinței ar putea fi stabilite măsurile pe care le va lua Guvernul Ciucă pentru a atenua efectele crizei provocate de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze.

Conform Mediafax, întâlnirea coaliției PNL-PSD-UDMR va avea loc luni, la ora 17.00, la Parlament.

Reuniunea are loc în condițiile în care partidele din coaliția de guvernare au păreri diferite despre soluțiile privind rezolvarea crizei din energie.

Săptămâna trecută premierul Nicolae Ciucă a anunțat că vor fi elaborate noi scheme de sprijin pentru consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

Românii au nevoie de garanţii privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică şi gaze şi gaze. În acelaşi timp, sunt necesare şi măsuri de sprijin pentru companii în această perioadă dificilă. Aceste măsuri vor contribui la creşterea rezilienţei economice şi la menţinerea locurilor de muncă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că poate fi redus TVA-ul nu doar la energie, ci şi la gaze naturale, şi nu la 1 aprilie, ci de la 1 februarie.

În plus, solicită organizarea unei şedinţe a Consiliului Superior de Apărare a Ţării pentru rezolvarea problemelor din energie.