Coaliția liberalo-useristă își impune locotenenții în Consiliile de Administrație ale companiilor de stat

Adunarea Generală a Acționarilor TAROM a decis schimbarea unor membri din Consiliul de administrație de la TAROM. Țîra-Rădulescu Costin, Bunea Cătălin și Alexandru Moglan au fost numiți locul lui Traian Preoteasa, Carmen Moraru și Silviu Nate.

Până ieri, Consiliul de Administrație din cadrul TAROM era format din Rotaru George, Petre Neacșa, Traian Preoteasa, Carmen Moraru, Silviu Nate, George Ilea, Mironel Panțuroiu.

Odată nu noile numiri, noul CA TAROM este format din George Rotaru, Petre Neacșa, Mironel Panțuroiu, Țîra-Rădulescu Costin, Bunea Cătălin și Alexandru Moglan.

George Rotaru este și director general al Aeroclubul României, post ocupat din anul 2004. Petre Neacșa – fost secretar general în Ministerul Transporturilor, a fost numit secretar general al Ministerului Transporturilor pe 23 februarie 2017, de către premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu.

El a mai ocupat funcția de director economic al Ministerului Transporturilor, postură din care a luat decizii în privința împărțirii subvențiilor pentru transportul feroviar de călători către operatorii privați. În ultimii ani, Petre Neacșa a mai făcut parte din boardul administrativ al unor entități de sub tutela Ministerului Transporturilor cum ar fi Romatsa, CNAIR sau Tarom.

Mironel Panțuroiu este membru în CA TAROM din septembrie 2020, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Panțuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci, scrie G4media.ro.

Anterior, a lucrat ca inspector vamal și executor fiscal al ANAF și inspector al departamentului de control al mediului din Primăria Pantelimon. Activitatea în piața muncii a început-o ca șef al gărzii silvice a Romsilva și a continuat ca șef de tură la o stație de distribuție de carburanți auto.

Țîra-Rădulescu Costin nu are legătură cu aviația. A lucrat în domeniul bancar până acum, fost director Departament strategie și comunicare financiară la BRD.

Cătălin Bunea este și pilot TAROM.

Compania TAROM în 2020 a avut pierderi de 431 milioane lei, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole