Coaliția PSD – PNL fierbe: Cîrstoiu nu se retrage, nici dacă îi cere Ciolacu

Publicat: 18 apr. 2024, 21:26, de Viorela Pitulice, în POLITICĂ , ? cititori
Coaliția PSD - PNL fierbe: Cîrstoiu nu se retrage, nici dacă îi cere Ciolacu

Deși se zvonește de zile bune că Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD-PNL la Primăria Capitalei, se va retrage din cursa pentru PMB, acesta respinge toate aceste informații. „Nu mă retrag. Nici dacă îmi va cere domnul Marcel Ciolacu”

Cătălin Cîrstoiu spune că el nu a cerut nimănui să-l pună să fie candidat la Primăria Capitalei, ci alții l-au căutat.

„Nu, nu mă retrag. Să nu vă așteptați de la mine la așa ceva. Nici dacă îmi va cere domnul Marcel Ciolacu. Căci nu eu am fost cel care a căutat un candidat la Capitală și a ajuns la varianta Cătălin Cîrstoiu, și, cum am mai zis, eu nu am solicitat nimănui nimic în ideea asta”, a declarat Cîrstoiu la EVZ.

„Atât domnul Marcel Ciolacu cât și domnul Nicolae Ciucă sunt oameni serioși. Mi-am dat seama din discuțiile pe care le-am avut cu ei că sunt oameni politici cu coloană vertebrală. Își asumă un lucru și-l duc până la capăt. Nu joacă nimeni „Alba-Neagra” în această situație”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

Un alt aspect la care Cârstoiu a răspuns a fost legat și de persoana din partea căreia a venit propunerea de a fi candidatul coaliției la PMB.

„N-am bătut la ușa nimănui cu solicitarea „Vreau să fiu candidat”. Aveam meseria mea, viața mea, o familie cu un copil de cinci ani, o familie care are nevoie de mine. Dumnealor mi-au propus, șefii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Și am simțit susținerea fiecăruia dintre ei. A fost o discuție în trei în care mi-au spus că sunt un om bun, un doctor priceput, un profesionist, cu viziune, că am adus fonduri la spital și așa mai departe. Și tocmai de aceea s-au gândit la mine când au trebuit să vină cu o propunere pentru București”, a precizat Cîrstoiu.

Între timp, au începută să apără și propuneri de candidați care să-i ia locul, semn clar că nu iese fum fără foc.

Poziția lui Ciolacu

Marcel Ciolacu a venit cu clarificări vis-a-vis de subiectul retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu de la candidatura pentru Primăria Capitalei. Premierul a precizat că medicul Cîrstoiu trebuie să iasă într-o conferință de presă pentru a lămuri acuzațiile privind integritatea sa, înainte ca liderii Coaliției să meargă mai departe cu susținerea lui.

În contextul speculațiilor privind o posibilă retragere, Marcel Ciolacu a negat orice discuție directă cu persoanele implicate și a afirmat că dezbaterile s-au desfășurat în cadrul coaliției și cu staff-urile tehnice și politice. Premierul a insistat asupra necesității clarificării tuturor acuzațiilor pentru a permite progresul, subliniind că responsabilitatea de a oferi explicații revine bucureștenilor, iar el însuși nu este judecător sau specialist ANI.