Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace, dar când?

Publicat: 13 oct. 2021, 07:00, de Laura Macovei, în COVID 19 , ? cititori
Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace, dar când?
AstraZeneca

Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca este eficace nu doar pentru prevenirea bolii, dar şi pentru tratarea simptomelor în prima săptămână de boală, ajutând la evitarea formelor severe şi a deceselor, transmite Reuters.

Medicamentul, care este o combinaţie a doi anticorpi numită AZD7442, a redus riscul de bloală severă sau deces cu 50% la pacienţii nespitalizaţi care au avut simptome timp de cel mult şapte zile, a anunţat luni producătorul anglo-olandez.

Dacă şi când va fi aprobat, va fi utilizat şi ca tratament. Dar ceea ce va fi diferit cu acest anticorp este că va fi profilactic”, a spus directorul AstraZeneca, Mene Pangalos.

AstraZeneca, al cărui vaccin COVID-19 a fost utilizat pe scară largă în întreaga lume, a solicitat săptămâna trecută autorităţilor de reglementare din SUA să acorde autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru AZD7442, ca o doză preventivă.

Dacă se obţine autorizaţia completă după orice aprobare de urgenţă, piaţa s-ar putea lărgi, de exemplu, pentru a include echipajul şi pasagerii unei nave de croazieră, a spus Pangalos.

Puteţi spune acelaşi lucru şi pentru persoanele care nu vor să fie vaccinate, dar doresc un anticorp”, a adăugat el.

AstraZeneca a declarat că transmite noile date de tratament privind AZD7442 autorităţilor de reglementare a sectorului sănătăţii din lume.

AZD7442 conţine anticorpi de laborator concepuţi să rămână în organism luni întregi pentru a ţine sub control virusul în caz de infecţie. În schimb, un vaccin se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpii vizaţi şi celule de combatere a infecţiilor.

În timp ce rezultatele de luni acoperă utilizarea AZD7442 la pacienţii care nu sunt spitalizaţi, un studiu separat analizează şi utilizarea acestuia ca tratament pentru pacienţii spitalizaţi cu Covid-19.