Cod galben de ninsori, viscol și polei emis de ANM 

Publicat: 07 ian. 2024, 13:00, de Oana Dințică, în ACTUALITATE , ? cititori
Cod galben de ninsori, viscol și polei emis de ANM 

De la temperaturi mai mari decât normalul perioadei, la vreme extremă. În zilele următoare, vremea se va schimba radical, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Administrația a emis un cod galben de ninsori, viscol și polei pentru Moldova, Dobrogea, și pentru jumătatea de est a Munteniei. Codul galben este valabil până marți dimineață. În centru și în est, în noaptea de marți spre miercuri, temperaturile vor fi de –18 grade Celsius până la –20 de grade Celsius.  

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie, anunță ploi pentru ziua de duminică în extindere în toate regiunile. În decursul zilei de azi vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Muntenia și Oltenia local se vor acumula 15…30l/mp.

În anumite zone se va depune și polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până 45…50km/h. Va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă de 10…15 cm în județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

Începutul de săptămână vine cu temperaturi maxime preponderent negative cuprinse, de regulă, între -8 și 0 grade Celsius, iar în noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est cu minime de –20…-18 grade Celsius.