Cod galben de ploi abundente în 17 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil de miercuri seară, ora 20:00, până joi dimineață, ora 10:00 în 17 județe.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, conform Hotnews.ro.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse, notează meteorologii.

Frontul de ploi se mută apoi dinspre sud-est și centru spre centru și nord-estul țării, o un alt cod galben fiind valabil timp de 24 de ore începând cu ora 10.00 a zilei de joi.

În intervalul menționat, în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50…70 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole