Cod portocaliu de ninsori și viscol în zona de munte

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol pentru zona montană.

Potrivit ANM, începând de duminică seara, de la ora 22.00 și până luni dimineață, la ora 10.00, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru zona Carpaților Occidentali și Meridionali. Aici, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h, iar spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...