Cod portocaliu de ploi abundente: Județele în care se menține vremea rea

Publicat: 31 mai 2021, 17:00, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cod portocaliu de ploi abundente: Județele în care se menține vremea rea
ploaie vremea meteo

În județele Constanța și Tulcea este în vigoare un cod  portocaliu de ploi abundente. Aproape toată țara este sub cod galben.

ANM a emis două avertismente meteo de vreme severă.

Codul portocaliu pentru Constanța și Tulcea intră în vigoare la ora 15.00 și este valabil până mâine seară, la ora 21.00.

În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp, potrivit meteorologilor.

Codul galben intră în vigoare la prânz și vizează aproape toată țara. Până mâine seară, la ora 21.00, vr fi ploi însemnte cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 grade în nordul Moldovei și cel mult 22 de grade în sudul Olteniei.

În București, va ploua pe parcursul zilei. Cantitățile de apă ar putea trece de 20 de l/mp, iar temperatura maximă se va opri la 16 grade.