Cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Cum va fi vremea în Capitală în următoarele două zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri, portocaliu și galben, de vreme rea. Potrivit ANM, codul galben este valabil de vineri seară de la ora 23:00, până duminică dimineață, la ora 06:00. Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineața, la ora 9:00 și expiră duminică dimineață, la ora 03:00.

Întervalul de valabilitate al codului galben începe vineri, 25 septembrie, ora 23:00 și se încheie duminică, 27 septembrie, la ora 06:00.

Se vor semnala cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului. În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h.

În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h. Notă: Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Cod portocaliu este valabil începând de pe 26 septembrie, ora 09:00 până pe 27 septembrie, ora 03:00. Se vor semnala ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

De asemenea, pe parcursul următoarelor două zile, vremea se va răci și va deveni instabilă în București. Va crește probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descprcpri electrice, grindină și averse.

Potrivit meteorologilor, în perioada 25 septembrie, ora 23:00 – 26 septembrie, ora 9:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, în timp ce temperatura minimă va fi de 16 – 18 grade Celsius.

De asemenea, în intervalul 26 septembrie, ora 9:00 – 27 septembrie, ora 6:00, vremea se va menţine caldă pentru ultima decadă a lunii, dar va deveni instabilă.

Astfel, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi în prima parte a nopţii, când probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial, va fi ridicată.

Cantităţile de apă vor fi, în general, între 10 şi 20 l/mp, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, în timp ce minima va ajunge la 14 – 15 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...