Coduri secrete utilizate pentru extragerea colaboratorilor NATO din Afganistan

48 de mii de oameni au fost evacuați în ultimele 8 zile din Afganistan, dar alte zeci de mii încă rămân captivi în Kabul și în preajma aeroportului. Șansele lor de a scăpa din emiratul talibanilor scad cu fiecare oră care trece.

În urma unor înțelegeri punctuale cu talibanii, britanicii trimit echipe de parașutiști în Kabul. Occidentalii recurg la parole prestabilte și coduri secrete pentru a aduce în siguranță foști colaboratori în perimetrul aeroportului.

A început însă numărătoarea inversă. Americanii anunță că nu-i vor mai primi în aeroport decât pe cei care dețin “green card”, pe străinii cu pașapoarte și desigur pe cetățenii americani. Solicitanții de vize speciale de imigrație, care primiseră documentele necesare, nu vor mai fi admiși. O eventuală revenire asupra deciziei depinde de cât timp vor mai putea derula forțele americane și britanice operațiunile de evacuare. Talibanii au respins prelungirea termenului dincolo de 31 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...