Colaps financiar și managerial la COSR

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) condus de patru ani de către tandemul militar comisar șef de poliție Mihai Covaliu, președinte, și colonel MApN în rezervă George Boroi, secretar general, trece prin cea mai dificilă perioadă de după 1990 din punct de vedere financiar.

Criza sponsorilor

Tandemul Covaliu – Boroi a devenit unul toxic pentru sportul românesc prin amatorismul managerial și lipsa totală de viziune. În cei patru ani, cei doi vătafi ai forului olimpic românesc nu au atras niciun sponsor cu greutate la COSR, trăind din contractele încheiate de pe vremea lui Octavian Morariu.

A fost totuși încheiat un contract cu un mare producător de vinuri, dar cei doi cerberi olimpici n-au avut nicio contribuție. În schimb, Covaliu a cochetat cu o bancă pentru care a făcut reclamă împreună cu fiul său, deși nu avea dreptul fiind ofițer al Ministerului Afacerilor Interne, dar nu se știe cu ce s-a ales COSR după acea campanie.

Ba mai mult, unul dintre marii sponsori ai COSR a anunțat că renunță la colaborare. De ce oare nu mai vin sponsorii către COSR? Nu cumva și din cauza celor care s-au înscăunat în fruntea forului olimpic românesc?

Totodată, fondurile de la Ministerul Tineretului și Sportului au fost doar pentru două-trei luni, iar prin eliminarea taxei de viciu, COSR a pierdut anual între 6 și 8 milioane de euro. Degeaba socializează săptămânal Covaliu la fotbal cu ministrului Tineretului și Sportului Ionuț Stroe că tot nu vin bani la COSR, dar cheltuielile merg înainte. Numai până acum, forul olimpic a cheltuit vreo 80.000 de euro pentru testele COVID 19.

Adio deplasări și diurne

Declanșarea epidemiei de coronavirus a iritat la culme conducerea COSR și gașca lor pentru că n-au mai putut pleca la competiții și șușanele externe, ceea ce a însemnat o gaură substanțială în bugetele personale.

Adică adio diurne, adio protocoale și bani de deplasări. Însă, Covaliu speră de câteva luni să obțină ceva fonduri de la Loteria Română, dar nimic concret până acum. De asemenea, comisarul șef de poliție Mihai Covaliu încearcă să obțină ceva fonduri de la Guvern, dar deocamdată premierul Ludovic Orban n-a direcționat niciun ban către COSR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...