Colegiul Medicilor București: Suntem disperați pentru că ne mor pacienți, pentru că de multe ori ne luptăm cu mâinile goale și auzim prea des „Nu pot să respir!”

Într-o Scrisoare deschisă, Colegiul Medicilor din Municipiul București atrage atenția că: „Nouă, corpului medical, ne este din ce în ce mai greu să facem față valului de îmbolnăviri de COVID-19 atât în rândul populației, cât și în rândul nostru, al cadrelor medicale”.

”Ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum și ajuns la limită, mai ales pe zonele unde se tratează pacienții COVID-19.

Zi de zi asistăm la tragedii: pacienți care mor, familii aflate în suferință, medici ajunși la capătul puterilor, pacienți și cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare”, este precizat în această Scrisoare, semnată de prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Medici ajunși la capătul puterilor

”Născută din suferință”, în această Scrisoare-apel se subliniază că vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei de COVID-19.

„Este un strigăt de disperare, al nostru, al corpului medical bucureștean, prin vocea Colegiului Medicilor din Municipiul București, pentru ca dumneavoastră, populația din București, dar și populația României în ansamblul său, să reflectați la informațiile transmise.

Vă asigurăm că suntem serioși și corecți în privința informațiilor furnizate, că ne bazăm și vă prezentăm dovezile științifice pe care le avem la dispoziție în momentul comunicărilor și că dorim și trebuie să luptăm să reconstruim relația de încredere care trebuie să existe între medic și pacientul său, între medic și societate.

DA, suntem disperați, pentru că zi de zi pierdem sute de pacienți care mor în spitalele românești.

DA, suntem disperați pentru că oricât de multe eforturi am face, această boală parșivă ne ia pacienții.

Da, suntem disperați pentru că de multe ori suntem în fața acestei boli dezarmați și cu mâinile goale.

Și DA, suntem disperați pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit: ”Nu pot să respir! Nu sunt vaccinat”, este subliniat în Scrisoarea Colegiului Medicilor din Municipiul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole