Colonii de albine pe acoperișurile clădirilor din SUA. Care este motivul

Guvernul american a lansat un program prin care vrea să transforme acoperișurile clădirilor guvernamentale, cum ar fi spitale, tribunale, biblioteci sau oficii poștale în oaze de sănătate.

Colonii întregi de albine au fost aduse pe acoperișuri dintr-un motiv simplu: insectele sunt un indicator al poluării, ajută la polenizarea parcurilor şi la înverzirea orașelor, potrivit Observatornews.ro.

Stupii se află la înălțime, iar albinele nu intră în birourile funcționarilor, care acum discută tot mai mult de sănătatea Planetei. „Nimeni nu vorbea în această clădire despre polenizatori, înainte să sosească albinele. Chiar a început un zumzet în clădire, în ziua în care au sosit”, a declarat David Johnson, manager de sustenabilitate.  

În același timp, oamenii sunt atenți și la impactul pe care albinele îl au asupra mediului.

„Dacă vă uitaţi pe jos, puteţi vedea că s-a îmbunătăţit covorul de iarbă. Avem şi acoperişuri de control, ca să le comparăm cu cele pe care sunt albine”, a mai afirmat David Johnson.

Stupinele federale sunt supravegheate cu atenție de apicultori prin rotaţie, aceștia îngrijindu-se ca albinele să aibă tot ce le trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...