Combinatul Chimic din Slobozia concediază 350 de angajați

La doar câteva luni după ce reprezentanții Nitramonia Bacău anunțau că va fi reluată producția la Combinatul Chimic din Slobozia, vine un anunț șoc: societatea care administrează fabrica a notificat autoritățile cu privire la intenția de a declanșa procedura concedierii colective, pe fondul scumpirii gazului metan, dar și a războiul din Ucraina, urmând să fie trimiși în șomaj 350 de salariați.

Această decizie este unul din efectele crizei provocate de pandemia de COVID-19, însă și războiul din Ucraina, pe de altă parte, a avut un rol important, se arată în adresa trimisă instituțiilor publice, potrivit Independentonline.ro.

Mai trebuie menționat că membrii Sindicatului Liber «Amonil» din cadrul fostului Combinat Chimic Slobozia au cerut sprijin autorităților pentru achiziția gazului metan, materia primă utilizată în producerea îngrășămintelor chimice, la un preț avantajos.

«Vă propunem să găsim împreună soluții pentru a depăși problemele legate de achiziționarea gazului metan și repornirea instalațiilor de producție prin întâlniri între sindicat și administrație, în vederea elaborării unei strategii prin care să evităm plecarea lucrătorilor în șomaj», era mesajul sindicaliștilor către autorități.

Nitramonia BC SRL este noua denumire a societății Popasul Trebeș SRL Bacău, care a achiziționat. în primăvara anului 2021, activele fostului Combinat Chimic din Slobozia la prețul de 124 milioane de lei.

Citește și EXCLUSIV. Combinatul chimic de la Slobozia a fost repornit. Cum se derulează activitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...