„Cometele și curenții meteorici”, tema „Astronomy Day” la Observatorul din Galați 

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, îi invită sâmbătă seara pe pasionații de observații astronomice din oraș la o „nocturnă” dedicată „Astronomy Day”, Ziua Internațională a Astronomiei.

Începând cu ora 20.30, în Sala „Auditorium” va avea conferinţa cu tema „Cometele și curenții meteorici”, iar în intervalul 22.00 – 00.00, dacă vremea va fi favorabilă, gălățenii sunt invitați la observaţii ale cerului pe Terasa de Observaţii Astronomice.

Observațiile vor fi realizate cu telescopul principal al Observatorului din Galați, un telescop Ritchey–Chrétien f/8, cu diametrul oglinzii principale de 400 mm, camera CCD SBIG STL-6303E şi filtru r’Sloan pentru fotometrie.

Începând din 1973, în fiecare an, astronomii din toata lumea sărbătoresc „Astronomy Day”, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Din 2005, când a fost înființate Observatorul Astronomic și Astroclubul „Călin Popovici”, astronomii gălățeni, majoritatea studenți sau elevi de liceu, au făcut mai multe descoperiri importante, printre care și descoperirea a aproape douăzeci de stele variabile, care au primit numele Galațiului, toate fiind incluse de „American Association of Variable Stars Observers” (Asociaţia Americană a Observatorilor de Stele Variabile), care este baza de date internaţională a stelelor variabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...