Comisar European: România trebuie să facă eforturi pentru finalizarea PNS, până la finele anului

Întârzierile Ministerului Agriculturii în ceea ce privește elaborarea Planului Naţional Strategic (PNS) stârnesc îngrijorare la Bruxelles. Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, a făcut apel la România să facă eforturi pentru finalizarea PNS în termenul prevăzut, adică până la 31 decembrie 2021.

Sistemul informatic dedicat depunerii acestei strategii nu va fi închis, însă, la data-limită, în contextul în care „mai multe state membre nu vor putea respecta acest termen”, a menționat comisarul european.

Oficialul european s-a întâlnit, luni, cu ministrul român al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în cadrul Consiliului Agricultură şi Pescuit desfăşurat la Bruxelles, se arată într-un comunicat al MADR.

„În ceea ce priveşte Planul Naţional Strategic (PNS), ministrul a solicitat flexibilitate în privinţa transmiterii PNS până la 31 decembrie 2021, având în vedere că s-a întârziat mult cu adoptarea cadrului legislativ al PAC. În privinţa termenului limită pentru depunerea PNS la Comisia Europeană, comisarul Wojciechowski a precizat că este la curent cu faptul că mai multe state membre nu vor putea respecta acest termen, asigurând că sistemul informatic nu va fi închis la 31 decembrie 2021. A făcut apel la România să facă eforturi pentru finalizarea PNS în termenul prevăzut”, se menţionează în comunicat.

În perioada 12-13 decembrie 2021, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a participat la Bruxelles la Consiliul Agricultură și Pescuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...