Comisarul european pentru Sănătate: Al doilea rapel contra Covid pentru persoanele de peste 60 de ani

Publicat: 12 iul. 2022, 11:45, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Comisarul european pentru Sănătate: Al doilea rapel contra Covid pentru persoanele de peste 60 de ani

Comisia Europeană și agențiile sanitare ale Uniunii Europene au recomandat, luni, al doilea booster al vaccinului contra Covid-19 tuturor persoanelor cu vârste peste 60 de ani, față de vârsta de 80 de ani până acum, din cauza creșterii numărului de noi cazuri, transmite Europe 1 și Reuters. 

Solicit statelor membre să administreze imediat al doilea rapel tuturor persoanelor de peste 60 de ani și, de asemenea, persoanelor vulnerabile și recomand tuturor persoanelor eligibile să se prezinte pentru vaccinare, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides într-un comunicat comun al Centrului European de Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și al Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

”Observăm în prezent rate de incidenţă a COVID-19 în creştere şi o tendinţă crescătoare în ceea ce priveşte internările şi gradul de ocupare din spitale şi de la terapie intensivă în multe ţări, cauza fiind subvarianta BA.5 a Omicron”, a declarat Andrea Ammon, directoarea ECDC.

În prezent, companiile Moderna și Pfizer Inc/BioNTech au anunțat că testează noi versiuni ale vaccinului contra Covid.

EMA revizuieşte în prezent două vaccinuri adaptate la noile variante și estimează că primele vaccinuri din noua generaţie ar putea fi aprobate până în septembrie.

”Între timp, este important să luăm în considerare folosirea vaccinurilor autorizate în prezent pentru un al doilea booster destinat persoanelor cele mai vulnerabile”, a declarat Emer Cooke, directoarea executivă a EMA.