Comisia Europeană atenţionează în legătură cu un aflux de refugiaţi ucraineni în UE

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritas Schinas, a atenţionat că, în cazul în care criza ucraineană va continua să se amplifice, va exista foarte probabil un aflux de refugiaţi ucraineni către Uniunea Europeană, informează vineri dpa.

În cel mai dificil scenariu, mai mult de un milion de refugiaţi ar putea veni în UE, a spus Margaritas Schinas pentru cotidianul german Die Welt, iar cea mai mică cifră vehiculată de acesta ar fi de 20.000.

În plus, la ora actuală sunt circa 20.000 de cetăţeni europeni care locuiesc în Ucraina şi care ar putea cere ajutor pentru o posibilă evacuare, potrivit lui Schinas.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a dat asigurări că UE este pregătită să mobilizeze un ajutor umanitar semnificativ şi să sprijine eforturile de răspuns în caz de urgenţă.

Desfăşurarea de forţe armate de către Rusia la frontiera ucraineană a stârnit temeri pe plan internaţional că această ţară plănuieşte să invadeze Ucraina, intenţie pe care Moscova a negat-o în repetate rânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...