Comisia Europeană: Controlul frontierelor este responsabilitatea britanicilor după ce au ieșit din UE

Vicepreşedintele Comisiei Europene Margaritis Schinas a declarat sâmbătă că îi revine Marii Britanii responsabilitatea de a rezolva problemele legate de afluxul de migranţi de când s-a retras din Uniunea Europeană, transmite AFP.

Marea Britanie ‘a părăsit Uniunea Europeană’, în consecinţă ‘trebuie în prezent să decidă cum să organizeze gestionarea controlului frontierelor sale’, a declarat Schinas în faţa presei, pe insula elenă Kos.

„Dacă îmi amintesc bine, sloganul principal al campaniei referendumului (cu privire la Brexit) era ”Luăm înapoi controlul”’, a adăugat Schinas, care coordonează un nou pact referitor la migraţie şi azil.

„De când Regatul Unit a luat înapoi controlul, le revine britanicilor să găsească măsurile necesare pentru a face operaţional controlul pe care l-au luat înapoi’, a subliniat reprezentantul Comisiei.

Criza migranţilor a cunoscut o escaladare dramatică după naufragiul unei ambarcaţiuni miercuri, în Canalul Mânecii, care a provocat moartea a 27 de persoane.

Tensiunile între Paris şi Londra s-au amplificat şi mai mult după o scrisoare a premierului britanic Boris Johnson postată pe Twitter, prin care Franţei i se cere să preia migranţii care ajung în Regatul Unit.

Publicarea acestei scrisori a ulcerat Parisul. ‘Sunt surprins de metode atunci când ele nu sunt serioase’, a declarat la Roma, într-o conferinţă de presă, preşedintele Emmanuel Macron, întrebat despre scrisoarea lui Boris Johnson.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a anulat invitaţia pentru omologul său britanic Priti Patel la o reuniune ce va avea loc duminică la Calais (nordul Franţei), pe tema crizei migranţilor, cu reprezentanţi din Belgia, Germania, Ţările de Jos şi ai executivului UE.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole